A szókereső szabálya

A szókereső játék során a képernyőn látható betűk összekötésével kell értelmes magyar kifejezéseket találnunk. Fontos, hogy egy betűről csak az azzal szomszédos betűre léphetünk vízszintes, függőleges vagy akár átlós irányban, a már egyszer felhasznált betűre nem léphetünk vissza.

A megtalált és helyes kifejezést egy színnel jelzi a rendszer, majd hozzáadja a már megtalált szavak listájához. A keresett szó természetesen bármilyen hosszú lehet; nem kizárt, hogy egy kifejezéshez az egész játékteren át kell cikáznunk. Ebből adódóan a hosszabb szó több pontot is ér.

Asztali felületen az első betűn az egér bal gombjának nyomvatartásával, majd annak továbbhúzásával hagyhatjuk jóvá megtalált kifejezésünket. A mobilos verzióban ez az ujjunkkal történő ráhelyezéssel, majd ugyancsak továbbhúzásával oldható meg. Az oldalon több nehézségi szint közül is választhat játékosunk, legyen szó a pálya méretéről vagy a játékban megadott időkorlátról. Hiba vagy bármely egyéb felmerülő probléma esetén a Visszajelzés opció segítségével üzenhetünk. A játék célja, hogy minél több kifejezést találjunk meg az idő lejárta előtt.

További érdekes cikkek:

Ajánló
Játsz ezekkel is még egyet!